siara76 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Witam od pewnego czasu gdy przekręce kluczyk przed odpaleniem piszczy pip pip pip nie wiem czy to jest związane z alarmem czy sygnalizuje jakąś awarię?! ktoś coś? ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 2 godziny temu, siara76 napisał: Witam od pewnego czasu gdy przekręce kluczyk przed odpaleniem piszczy pip pip pip Zrobiło się chłodniej. Zacząłeś słyszeć pompę paliwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara76 Posted October 7, 2019 Author Share Posted October 7, 2019 Nie to jest takie piszczenie jak pasy niezapięte tylko przed odpaleniem samochodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi-24 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 A gaz ma? Jeśli tak to może centralka przypomina o przeglądzie instalacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara76 Posted October 7, 2019 Author Share Posted October 7, 2019 Godzinę temu, kozi-24 napisał: A gaz ma? Jeśli tak to może centralka przypomina o przeglądzie instalacji Ma o tym nie pomyślałem jutro zadzwonię do gazownika może to to Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara76 Posted October 8, 2019 Author Share Posted October 8, 2019 Kozi-24 właśnie dzwoniłem do gazownika potwierdził to co napisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 15 godzin temu, kozi-24 napisał: A gaz ma? Jeśli tak to może centralka przypomina o przeglądzie instalacji Ciekawe. Nigdy nie słyszałem u siebie. Jaki to sterownik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara76 Posted October 8, 2019 Author Share Posted October 8, 2019 Nie wiem pewnie od staga Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi-24 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 8 godzin temu, WOJO napisał: Ciekawe. Nigdy nie słyszałem u siebie. Jaki to sterownik? Większość instalacji lpg montowanych w Polsce ma okresowe "brzęczyki" przypominające o przeglądzie instalacji lpg co 10-15 tysi. Można to wyłączyć w konfiguracji sterownika lpg i wtedy nie brzęczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 38 minut temu, kozi-24 napisał: Większość instalacji lpg montowanych w Polsce ma okresowe "brzęczyki" przypominające o przeglądzie instalacji lpg co 10-15 tysi. Można to wyłączyć w konfiguracji sterownika lpg i wtedy nie brzęczy. To chyba mam ustawione na 15k km, bo jeszcze mi się nie zdarzyło przekroczyć między przeglądami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara76 Posted October 8, 2019 Author Share Posted October 8, 2019 Dzięki za info nie ja zakładałem instalację więc nie byłem świadomy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi-24 Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 23 godziny temu, WOJO napisał: To chyba mam ustawione na 15k km, bo jeszcze mi się nie zdarzyło przekroczyć między przeglądami. Sterowniki lpg liczą godziny pracy silnika a nie kilometry. przeważnie 1 godz to 50 kilometrów, więc jeśli jeździsz regularnie na przeglądy to jest wysoce prawdopodobne to co piszesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts