respect Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 (edited) Kapie mi płyn delikatnie z wymiennika ciepła (olej /woda) -tego powyżej filtra oleju. Wężyki suche ,wygląda na aucie ładnie, bez korozji. Czy jakieś przypadki rozszczelnienia tego widzieliście ? Na zimno nie kapie, po rozgrzaniu też nie. Tylko w czasie nagrzewania - gdy silnik lekko ciepły. (MOże macie namiary na pewną używkę). pozdr. Edited October 7, 2019 by respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazaN Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 (edited) Wrzuć zdjęcie skąd kapie. Edited October 10, 2019 by BazaN Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 11, 2019 Author Share Posted October 11, 2019 (edited) Zdjęcia na żywo nie mam ,zdejmowałem płytę , a przy dokładnych oględzinach z latarką widać tylko kroplę w miejscu czarnego napisu - wg obrazka.-na tym obrazku wymiennik jest "do góry nogami". Kapie (niewiele) w fazie rozgrzewania, na ciepło i zimno nie kapie. Osłona rozrządu sucha . Dzięki za zainteresowanie, pozdr. Edited October 11, 2019 by respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 Ktoś ostatnio pisał, że tam jest "jednorazowa" uszczelka. Jeśli wymiennik był demotowany, to musisz wymienić, jeśli nie był a kapie to wymiana też pewnie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 11, 2019 Author Share Posted October 11, 2019 (edited) nie było ruszane przez lata ,a uszczelka dotyczy oleju , gdyby padła kapałby olej. Edited October 11, 2019 by respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 Przeczytałem pobieżnie, masz rację. No to jeśli możesz wykluczyć zużyte opaski i uszkodzenia wężyków, które dawałyby sączenie się wzdłuż króćców, to pozostaje wymiana lub demontaż i może sprawdzenie pod ciśnieniem/naprawa. Ale wobec cen używek na allegro, chyba lepiej podmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 11, 2019 Author Share Posted October 11, 2019 Z allegro nie chcę bo może być groźne dla silnika. Dlatego tu pytam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts