Lesiorip Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Czy u was wentylator też dziwnie bzyczy. Najgorzej jest na I i II biegu potem już nawiew trochę to tłumi. Czy jest to sens zgłaszać na gwarancji bo mam wrażenie że to coś z łożyskiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Miałem w OBK dziwny hałas nawiewu. Zgłaszałem w ASO - generalnie bezskutecznie - szukali liści w nawiewie - nie znaleźli. Ja mam wrażenie, że jest to związane z napięciem ładowania - przynajmniej u mnie hałas trochę się zwiększał jak dodawałem gazu przy ruszaniu, zmieniała się też jego częstotliwość. Najpierw myślałem, że to hałasuje CVT. Dopiero jak wyłączyłem całkiem nawiew okazało się że to dmuchawa. Wobec bezradności ASO poradziłem sobie metodą chałupniczą. Zdjąłem dolną obudowę dmuchawy i upchnąłem tam dwa ręczniki kuchenne. Uciążliwość nawiewu zdecydowanie zmalała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Hmm, miałem podobny problem u siebie. Coś jak świst, na wolnych obrotach, bo później był zagłuszany przez samą dmuchawę. Problem rozwiązałem poprzez dokupienie dodatkowej (ciekawe czemu nie fabrycznie montowanej... ) pokrywy w ASO. W przypadku WRX STI to była ta część: Cover: 66066FJ010. Dostępna za 141 zł + 2 clipsy: Clips: 99045AE020JC Obudowa miała w miejscu gdzie przykrywała silnik wentylarora dodatkową warstwę izolacji z jakiegoś materiału. Problem po zamontowaniu zniknął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesiorip Posted September 24, 2019 Author Share Posted September 24, 2019 (edited) U mnie jest ta osłona z kawałkiem gąbki właśnie. Była seryjnie. Edited September 24, 2019 by Lesiorip Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.elich Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 U mnie taki objaw, ale pewnie mocniej nasilony, zwiastował koniec żywota wentylatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts