10lolek10 Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Witam, jestem świeżo po wymianie w moim forku sf tylnich amortyzatorow na kyb ultra sr i mam małych problem , po wymianie koła schodzą się do środka , czy ktoś ma jakaś radę na ten problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marc120 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 (edited) A ze zbieżnością na tylnej osi nie masz problemów po wymianie amortyzatorów? Wg mnie amortyzatory były źle dobrane, inaczej są w nich umiejscowione otwory mocowania do zwrotnicy koła Sprawdź sobie nr podany na amortyzatorach w katalogu KYB, czy rzeczywiście takie powinieneś mieć założone Edited September 14, 2019 by marc120 Link to comment Share on other sites More sharing options...
10lolek10 Posted September 14, 2019 Author Share Posted September 14, 2019 Amory dobrałem po nr vin samochodu i niby się zgadza wszystko.. ktoś mi podpowiedział żeby założyć śrubę regulacji kąta pochylenia , zobaczymy . Co do zbieżności to jeszcze nie ustawiałem bo będę wymieniał tuleje w wahaczach na te poliuretanowe. Ewentualnie jakbym dołożył sprężyny jakieś twardsze nie pomogło by ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Śruba do regulacji pochylenia powinna załatwić sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
10lolek10 Posted September 15, 2019 Author Share Posted September 15, 2019 Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
10lolek10 Posted September 24, 2019 Author Share Posted September 24, 2019 A czy ktoś moglby mnie oświecić czy da radę zamontować te śruby whitelina na tylniej osi bez przerabiania amorów ? Bo kompletnie nie ma jak tego spasować . Jakieś rady ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts