fred Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Mi czeka zakup opony zimowy dla mojego B9 Tribeca. Co wybrać ? Muszę powiedzić że jadę generalnie w miary spokojny, ze mieszkam w Łodzi i ze nie jadę w górach. Nie mam doswiaczenia z takimi SUV'ami (jezdzilem do tej pory 406 kombi) i trudno znaleć informacji dla opoń o takych wymiarach. Przy okazi co wybrać jezeli chodzi o opony letnie ? Z gory dziękuję za pomoć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 podaj rozmiar opony, i napewno cos sie dobrego dobierze Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted April 10, 2007 Author Share Posted April 10, 2007 Dziękujęcarfit, zapomniałem o tym ! W stanach cheba są sprzedane z oponami Goodyear Eagle LS2 255/60R18 all weather MS. W Europie są 255/55R18. W sumie mała róznica. Dodam ze bardzo krwalę Goodyear'y UltraGrip na moim Peugeot ale tutaj juz inna bajka, wiece moć, ciężar, wysokość i napęd na 4 kołach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipokl Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Używalem ostatniej zimy ContiCrossContact Winter 255/55 R18 109V XL. Są naprawde dobre, klopot, że drogie. Nie pomyl :!: z inną serią Conti4x4WinterContact - te nie są dla Tribeki :cool: . pzdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted June 1, 2007 Author Share Posted June 1, 2007 Dziękuję bardzo pipokl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipokl Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 A propos, gdybyś chcial używać większego rozmiaru felg np. 20, 22, to przejrzyj proszę ofertę Pirelli (opony PZero). Rgds, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts