Artur Proksa Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Hej! Od tygodnia posiadam Forka 2003 z silnikiem 2.0 125KM w automacie. Postanowiłem, że Forek w hierarchii przeskoczy żonę i po synu będzie największą miłością mojego życia! Jak to po zakupie auta, kilka rzeczy jest do zrobienia. Oleje i filtry do mostów, skrzyni i silnika jutro będą się wymieniać, szykuję się do regulacji zaworów (choć silnik pracuje równiutko), ale to co mnie martwi to, drgania wyczuwalne podczas mocniejszego przyspieszania, które apogeum osiągają w zakresie prędkości 100 do 120 km/h. Nie słyszę, żeby coś trzeszczało, czy "Szczyrkało" np. w pełnym skręcie... ale, jeszcze kilka info, dla pełnego obrazu. Zmieniłem opony, bo Forka przywiozłem na zimówkach. Podczas zmiany, okazało się, że felgi nie mają pierścieni centrujących - dokupiłem (brak poprawy, ale koła nie były wyważone po wrzuceniu pierścieni), co może być istotne - lewa półoś (patrząc od przodu auta), jest lekko spocona, (bliżej silnika), i jutro jeszcze czeka mnie wymiana gum stabilizatora. Pytanie - CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ DRGAŃ?? CO BYSCIE PODPOWIEDZIELI???? Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość dla początkującego użytkownika FORKA pozdro Artur Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Proszę nie dublować tematów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts