Machoń Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Witam, Po wymianie żarówki postojowej w blobie STI '04, gdzie trzeba odkręcać reflektor, mam wrażenie że teraz ciut za wysoko świeci po ponownym przykręceniu. Proszę pomóżcie i podpowiedzcie gdzie jest jakaś regulacja wysokości (śruba?) żeby obniżyć troszkę klosz albo samą żarówkę od świateł mijania, której nie dotykałem nawet przy wymianie postojówki. Z góry dzięki, PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
marc120 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Ja bym najpierw sprawdził, czy dobrze założyłeś dół lampy, ona ma tam takie otwory, zatrzaski, nie wiem jak to nazwać, i czy górne mocowania przykręciłeś dokładnie tak, jak były czy odciśnięte wcześniej przez śruby znaki w plastikowych uchwytach pokrywają się z obecnym położeniem śrub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machoń Posted June 30, 2019 Author Share Posted June 30, 2019 Odkręciłem dwie śruby z góry i jedną od środka...... wypchnąłem luźny reflektor, wymieniłem żarówkę i ponownie umieściłem reflektor na miejsce. Zakręciłem te trzy śruby tak samo. Żadnych przesunięć nie zauważyłem, żadnych zatrzasków, oporów, czy niepokojących odgłosów nie stwierdziłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulec Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 8 godzin temu, Machoń napisał: Odkręciłem dwie śruby z góry i jedną od środka...... wypchnąłem luźny reflektor, wymieniłem żarówkę i ponownie umieściłem reflektor na miejsce. Zakręciłem te trzy śruby tak samo. Żadnych przesunięć nie zauważyłem, żadnych zatrzasków, oporów, czy niepokojących odgłosów nie stwierdziłem. tu masz film z wymiany reflektora. ogladnij, i sprawdz czy wszystko siedzi na swoim miejscu btw... podziekujesz mi na spocie w sobote ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts