Jump to content
Sign in to follow this  
Mariusz Bura

Legacy III AT chrobot w skrzyni

Recommended Posts

Posted (edited)

Bardzo proszę o pomoc:

Pacjent: legacy III 2,5 AT. Po wymianie skrzyni ( w oryginalnej siadła pompa oleju ) z alledrogo za niedrogo pojawia się lekki chrobot przechodzący w wycie na 3 biegu. I tylko na nim. Jak utrzymuję mniej więcej stałą prędkość na tym biegu, po wciśnięciu gazu jest chrobot, po zdjęciu nogi z gazu przestaje choć nadal jest na tym samym biegu. Inne biegi działają bez zarzutu. Kupując używaną skrzynię nie miałem wielkiego wyboru bo akurat skrzyni takiej jak moja nigdzie nie ma. No i teraz mam problem, a nie chcę się pozbywać tak fajnego autka.

Edited by Mariusz Bura

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz dwa wyjscia : jezdzic tak jak jest aż się rozleci, albo szukac kolejnej skrzyni, ewentualnie "atakuj" sprzedawcę żeby zwrócił pieniądze, skoro sprzedał wadliwy towar. Gdybyś zdecydował się szukać kolejnej skrzyni to mam taką sprawną ( została mi z dawcy części do przekładki na lhd mojego B4 RSK ). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ile cenisz za swoją skrzynię? Nie wszystkie pasują. Moja to TZ1A4ZFEAA-3M

Została mi jeszcze oryginalna skrzynia, chcę dowiedzieć się jaka jest przyczyna, to może jeszcze coś wyciągnę z tej skrzyni i wymienię?

Dziś rano na zimnym oleju wycie było prawie niesłyszalne. Czyżby pompa?

Edited by Mariusz Bura

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...