Jump to content

Legacy V problem z wskaznikiem


Czlapus
 Share

Recommended Posts

Witam 

W dniu Dzisiejszym zaskoczyl mnie nagly brak paliwa samochod  zgasl mimo lekko ponizej polowy baku (wg wskaznika)  na desce rozdzielczej zapalila sie choinka kontrolek. 

Po zalaniu ok 5l dojechalem do Cpn i zatankowalem, po tym wskaznik pokazuje ful i auto dziala poprawnie jakies pomysly? Dodam ze autko to Legas V MY 10 Kombi  silnik 2.0 benz. Czekam na jakies pomysly od czego zaczac. 

Pozdrawiam :)

Link to comment
Share on other sites

Witam,

 

Wygląda na to, ze jeden z czujników poziomu paliwa się zepsuł lub zawiesił. Albo coś z przewodami paliwowymi w baku (pęknięty, rozłączony). Od tego należy zacząć.

Ale nie teraz gdy masz samochód zatankowany, lepiej paliwo wyjeździć niż wylać pod auto przy odkręcaniu mocowań czujnika i pompy paliwa z czujnikiem.

Tak od około połowy zbiornika można próbować.

Pozdrawiam. 

Edited by Marcin M
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Narazie nic nierobilem poniewaz jestem zagranica bede pod koniec czerwca w Polsce i wtedy bede cos dlubal jak narazie zona poprostu tankuje wczesniej paliwo czyli jak wskaznik jest ok polowy

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...