LosKurczakos 0 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Witam wszystkich serdecznie Jestem posiadaczem Subaru Forester 2 z 2004 roku z silnikiem 2.0 Przeszukałem forum i niestety nie potrafię odnaleźć pokrewnego tematu więc pozwolę sobie tutaj poszukać pomocy . W moim aucie dokonały żywota tylne amortyzatory oraz sprężyny ( samopoziomujące ) i stąd moje pytanie czy któryś z szanownych forumowiczów wie gdzie w Polsce można kupić takowe używane lub gdzie takie cudo można zregenerować . Wiem że można kupić nowe ale na taki wydatek niestety mnie nie stać . Za wszelkie informacje bardzo dziękuję Link to post Share on other sites
Dr Zyber 339 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Od tego wątku bym zaczął: I od powitania w stosownym dziale 1 Link to post Share on other sites
LosKurczakos 0 Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Dziękuję Ci za podesłanie linka . Nie mniej jednak moje pytanie dot. zakupu używanych lub lokalizacji gdzie takowe regenerują . Czy ktoś opanował temat w tej kwestii ? Link to post Share on other sites
yaro2003 1 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Mnie zostały sls'y po wymianie na klasyczne, prawy był ok, lewy wylany, jak chcesz to Ci wyślę prawy w cenie przesyłki + 20zł za taśmę do pakowania i fatygę. Link to post Share on other sites
P4uk4 56 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 1. Regeneracja amorów z SLSami nie cieszy się dobrą opinią. Jest sporo potwierdzonych przypadków, gdzie zwyczajnie te amory siadały po krótkim czasie. Kupno używek? IMO bez sensu, zaraz pewnie będzie to samo co z Twoimi obecnymi. Najlepszą opcją jest kupić nowy dedykowany zestaw (Nawet zamiennik, IMO2 bez sensu pchać się w nowe OEM amory) 1 Link to post Share on other sites
LosKurczakos 0 Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Ok a wymiana na nowe będzie miała wpływ na komputer ? Pojawią się jakieś błędy ? Link to post Share on other sites
atomek 8 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 jaki komputer ? jedyna opcja to czujnik poziomowania xenonow jesli taki masz. To nie jest pneumatyka sterowana z kompa. Link to post Share on other sites
P4uk4 56 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Żadnych błędów nie będzie, przynajmniej w nowszym SH u mnie mnie było 1 Link to post Share on other sites
Robert_zxcq 33 Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 W dniu 9.05.2019 o 20:00, LosKurczakos napisał: Ok a wymiana na nowe będzie miała wpływ na komputer ? Pojawią się jakieś błędy ? Nie ma żadnych błędów bo to nie jest podłączone do komputera. Śmiało można wymieniać, a najlepiej skasować samopoziomy u kogoś kto wie jak to zrobić. Link to post Share on other sites
przemekka 4460 Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Też polecam zestaw Kayaby (amorki i sprężyny). Link to post Share on other sites
Recommended Posts