Wojtek Stoinski Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Cześć, od pewnego czasu mam dziwne objawy w mojej bece. Falują światła ale tylko postojowe (dodane przez dealera) i wewnętrzne oświetlenie. Występuje przy tym nierówna praca/szarpnięcie i od czasu do czasu miga/żarzy się delikatnie kontrolka temperatury tylnego mostu. Nie ma reguły. klima włączona, czy nie. zimny czy ciepły, gaz czy benzyna, sucho czy mokro. Żadnych błędów ELM nie pokazuje. Sprawdzone ładowanie alternatora jest jak w książce. Macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 7 godzin temu, Wojtek Stoinski napisał: światła ale tylko postojowe (dodane przez dealera) masz na myśli światła do jazdy dziennej? masy posprawdzane? Gdzie są rozmieszczone masz w manualu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Stoinski Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 13 godzin temu, lutek34 napisał: masz na myśli światła do jazdy dziennej? masy posprawdzane? Gdzie są rozmieszczone masz w manualu. nie, mam na myśli postojowe, nie mam zamontowanych do jazdy dziennej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 11 godzin temu, Wojtek Stoinski napisał: nie, mam na myśli postojowe, nie mam zamontowanych do jazdy dziennej. to co dealer miał do tych świateł dokładać? Każdy samochód jest fabrycznie wyposażony w światła pozycyjne, mijania i drogowe, zazwyczaj umieszczone w jednej lampie, niektóre samochody mają też fabryczne przednie światła przeciwmgłowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marc120 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 (edited) Sprawdź sobie ładowanie, czy nie ma skoków na ułamek sekundy, tylko nie każdy miernik to wyłapie, jeżeli jest w porządku, to może był regenerowany alternator, kiepski regulator napięcia albo przezwajane uzwojenie w alternatorze. Widziałem już takie przypadki Edited March 22, 2019 by marc120 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts