furiousmajkel Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Cześć, przychodzi powoli czas wymiany zawiasu w moim STI MY05 z piastami 5x114,3. O ile w 5x100 wybór jest dobry, tj. UltraSR na grubej sztycy i np. Eibach Kit -30mm to w 5x114.3 już tak różowo nie jest.. Co polecicie ? Obecnie jestem najbardziej nastawiony na gwint TEINa Flex Z, ale nie jestem przekonany. Auto po ulicach jezdzi niewiele, czasem do pracy, na spota, ewentualnie przejażdżka.. 50/50 ulica tor. Pozdrawiam, Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Sprezyny Eibach Pro Kit - 30mm. Przód amory ORI, tył ultra SR Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiousmajkel Posted February 27, 2019 Author Share Posted February 27, 2019 17 godzin temu, Tommi1 napisał: Sprezyny Eibach Pro Kit - 30mm. Przód amory ORI, tył ultra SR Rozmyslam nad tą opcją wlasnie również, znasz z autopsji? Jak sie sprawdza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted February 27, 2019 Share Posted February 27, 2019 Godzinę temu, furiousmajkel napisał: Rozmyslam nad tą opcją wlasnie również, znasz z autopsji? Jak sie sprawdza? Z autopsji, na moje dupsko jest ok. Świetny kompromis pomiędzy wygodą a sztywnością. Nie tylko ja taki set up miałem i większość zachwalała. I prowadzenie lepsze i troche siada buda wiec tez wyglada lepiej... Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiousmajkel Posted February 27, 2019 Author Share Posted February 27, 2019 12 minut temu, Tommi1 napisał: Z autopsji, na moje dupsko jest ok. Świetny kompromis pomiędzy wygodą a sztywnością. Nie tylko ja taki set up miałem i większość zachwalała. I prowadzenie lepsze i troche siada buda wiec tez wyglada lepiej... Polecam Podeslesz jakies zdj z boku jak wyglada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted February 27, 2019 Share Posted February 27, 2019 Godzinę temu, furiousmajkel napisał: Podeslesz jakies zdj z boku jak wyglada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 W dniu 27.02.2019 o 13:36, furiousmajkel napisał: Rozmyslam nad tą opcją wlasnie również, znasz z autopsji? Jak sie sprawdza? Najlepszy upgrade seryjnego zawiasu w rozsądnej cenie. A wygląda lepiej niż seria 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_scooby_ Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apacz Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Odświeżę trochę. A dlaczego waszym zdaniem z przodu ori, a nie też Ultra SR? Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiousmajkel Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 12 godzin temu, Apacz napisał: Odświeżę trochę. A dlaczego waszym zdaniem z przodu ori, a nie też Ultra SR? Nie ma UltraSR na przod do 5x114,3, zostje tylko ori jesli masz 5x100 to smialo komplet UltraSR mozesz brac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 W dniu 15.05.2019 o 17:49, Apacz napisał: Odświeżę trochę. A dlaczego waszym zdaniem z przodu ori, a nie też Ultra SR? ... W dniu 16.05.2019 o 06:03, furiousmajkel napisał: Nie ma UltraSR na przod do 5x114,3, zostje tylko ori jesli masz 5x100 to smialo komplet UltraSR mozesz brac Tak jak kolega napisał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apacz Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Rzeczywiście. Nie robią do 5x114. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemass Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 cześć, mam pytanie do osób, które zakładały u siebie w imprezie zestaw kayaba ultra sr + eibach pro kit - czy zakładając te sprężyny obniżające nalezy uciąć kawałek odbojnika? (takie instrukcje widzialem na DIY na amerykańskich forach) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_scooby_ Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 A ja się dziwiłem dlaczego mam tak wysoko u siebie przód w hawku STi...ostatnio odkryłem będąc w kanale, że mam Whiteline ALK + podkładki Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 cześć, mam pytanie do osób, które zakładały u siebie w imprezie zestaw kayaba ultra sr + eibach pro kit - czy zakładając te sprężyny obniżające nalezy uciąć kawałek odbojnika? (takie instrukcje widzialem na DIY na amerykańskich forach) Nie zakłada się wogole odbojnikow , do ultra sr na grubej ladze . To amor typu upside down , i odbojnik jest w środku w amortyzatorze . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemass Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 dzięki za info carfit! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts