Pan Dziedzic Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 (edited) Wrx 02 kod koloru 95H. Jakiś czas temu wymieniłem prawe przednie drzwi prawdopodobnie a raczej napewno z wersji wolnossącej o tym samym kodzie, nie malowane, wszystko elegancko. Niestety drzwi, kolory sie różnią. Patrząc pod słońce ori kolor przechodzi w fiolet, te zakupione nie, chociaż też mają domieszkę brokatu. Czy występowały rożne odcienie pod tym samym kodem ? Edited February 18, 2019 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
hvdy Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Wychodzi na to, że tak. Tak samo jak 74F w gc8 miał kilka odcieni Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Nie wspominając o całej palecie odcieni 02C... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnterAir Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Weź też pod uwagę warunki w jakich wcześniej były przechowywane i pielęgnacja. Myślę,że porządna polerka powinna Ci wyrównać kolor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted February 18, 2019 Author Share Posted February 18, 2019 Godzinę temu, EnterAir napisał: Weź też pod uwagę warunki w jakich wcześniej były przechowywane i pielęgnacja. Myślę,że porządna polerka powinna Ci wyrównać kolor Brałem je ze " szrotu ". Ile stały, nie wiem. Na wiosnę mam zamiar go odświeżyć, tylko właśnie nie wiem czy lakiernik ( jak polerka nie wyda ) dobierze tak lakier, by pod pewnym kątem wpadał we fiolet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ech Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 (edited) #EnterAir Możesz niegłębokie, do lakieru właściwego, zarysowania wypolerować, żeby nie było śladu. Nie mniej jednak nie da się takiej różnicy skasować jak na zdjęciu. To inny odcień i już. Edited February 18, 2019 by ech Pomyłka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi660r Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Dokładnie jak kolega wyżej. Takiej różnicy nie skasujesz żadna polerka, żadnym detailingiem itd. kod lakieru może być ten sam, ale odcień będzie inny i pupa. Przerobiłem to samo w a4b5 gdzie miałem identyczna sytuację. Drzwi pasażera, podobny granat. W zacienieniu wydaje się być to samo, ale w.sloncu jest różnica:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 Chciałem uniknąć malowania stąd zakup używek po kodzie. No niestety nie udało sie, trza bedzie na wiosnę ruszyć z tematem u lakiernika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Tak samo kupiłem drzwi do Forka - niby w kolorze, a odcień się różni... O tyle łatwiej, że wystarczy z zewnątrz ładnie dobrać kolor, wewnątrz drzwi nie musisz malować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 Tak, zgadza sie. No i nie ma szpachli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 20 minut temu, Pan Dziedzic napisał: Tak, zgadza sie. No i nie ma szpachli. Dokładnie. Adaś... Czy Ty masz Sparco Tarmac??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosaskc Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 20 minut temu, Pan Dziedzic napisał: Tak. Dzwonię do Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts