Wojciech Michurski Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Chcę wymienić olej w skrzyni manualnej 6 biegowej Legacy V 2010r. - mam wrażenie, że to już czas bo przejechała 150k bez wymiany. Jaki olej polecacie, ile muszę kupić i czy na skrzyni jest korek spustowy? Proszę ewentualnie o wskazówki. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narrator Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Powinno wejść koło 4l oleju 75w90. Polecam Motul Gear 300. Korek spustowy jest na spodzie skrzyni na wysokości półosi. Przed spuszczeniem wyciągnij bagnet ze skrzyni. Przy okazji warto kupić 1l oleju więcej i zmienić w dyfrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzikus7 Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Taka podpowiedź to jak będziesz zmieniał w dyfrze to najpierw odkrec korek górny do wlania oleju a dopiero później spustowy. U mnie z tym górnym było spory problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts