Skodziarz 114 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 2 godziny temu, Blixten napisał: Jeśli komuś bardzo zależy utrzeć nosa skodziarzom, to ta cena jest nawet ... promocyjna Problem, że to w zasadzie Skoda - znaczy ulepione z tych samych klocków Link to post Share on other sites
Karas 1020 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 5 godzin temu, Skodziarz napisał: Pojawił się idealny kandydat na następcę XV, pozbawiony praktycznie wszystkich jego wad: Cupra Formentor. Samochód o prawie identycznych wymiarach i sylwetce. Wreszcie dynamiczny tak, że nikt nie powinien narzekać. Napęd 4x4. I nawet bagażnik słuszniejszych rozmiarów. Trochę wysoka cena (190 kPLN), ale porównując do e-Boxera już tak bardzo nie razi. Można wątek zamknąć alteca jest od dawna na rynku nawet 2 forumowiczów XV I gen bez chwili namysłu zmieniło właśnie na takie cudo. Na forum przestali się udzielać bo w sumie po co kopać leżącego Link to post Share on other sites
Snuff 429 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 alteca jest od dawna na rynku nawet 2 forumowiczów XV I gen bez chwili namysłu zmieniło właśnie na takie cudo. Na forum przestali się udzielać bo w sumie po co kopać leżącego Tzn. Seata ? A jak ktoś się upiera na jazdę w terenie, to wraca Jimny na rynek europejski Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Link to post Share on other sites
Blixten 1361 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 7 minut temu, Snuff napisał: Tzn. Seata ? A jak ktoś się upiera na jazdę w terenie, to wraca Jimny na rynek europejski Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie tak dawno oglądałem takie porównanie - posłuchajcie od 26:33 1 Link to post Share on other sites
PRIMAR 177 Posted September 10, 2020 Author Share Posted September 10, 2020 Nie znalazłem informacji na temat prześwitu, ale zakładając, że będzie na poziomie Cupra Ateca (ok.185 mm), to do mojego rankingu nie wchodzi. Poza tym ciekawa opcja. Link to post Share on other sites
Eryk 656 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Ciekway filmik... tak troche poza tematem - Ci dwaj panowie fajnie prowadzili ten program - jakby ktos kiedys chcial wskrzesic Sonde - to tych dwoch panow by sie do takiego programu bardzo nadawalo. Link to post Share on other sites
aflinta 2801 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 6 minut temu, Eryk napisał: Ciekway filmik... tak troche poza tematem - Ci dwaj panowie fajnie prowadzili ten program - jakby ktos kiedys chcial wskrzesic Sonde - to tych dwoch panow by sie do takiego programu bardzo nadawalo. Też miałem takie odczucie.... ale tu się słabiej do tematu przygotowali i nie znali dobrze testowanych aut. Link to post Share on other sites
GREGG 1704 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 1 godzinę temu, Karas napisał: alteca jest od dawna na rynku Ateca a Formentor to dwa zupełnie inne modele Link to post Share on other sites
GREGG 1704 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 34 minuty temu, PRIMAR napisał: Nie znalazłem informacji na temat prześwitu, ale zakładając, że będzie na poziomie Cupra Ateca (ok.185 mm), to do mojego rankingu nie wchodzi. 185 to za mało? W QX masz chyba podobnie? Link to post Share on other sites
Blixten 1361 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Godzinę temu, Eryk napisał: tak troche poza tematem Dlaczego poza tematem - pytanie czy kupujemy auto na 3 czy na 10 lat, jest tak samo aktualne - japońskie wciąż rzadziej się psują niż niemieckie czy hiszpańskie. Link to post Share on other sites
Eryk 656 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 3 minuty temu, Blixten napisał: Dlaczego poza tematem - pytanie czy kupujemy auto na 3 czy na 10 lat, jest tak samo aktualne - japońskie wciąż rzadziej się psują niż niemieckie czy hiszpańskie. Poza tematem bylo moje stwerdzenie o prowadzacych i to ze mogliby Sonde prowadzic... a w temacie to sie zgadzam ze z trwaloscia japonskie auta wygrywaja. Link to post Share on other sites
Blixten 1361 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Teraz, Eryk napisał: Poza tematem bylo moje stwerdzenie o prowadzacych i to ze mogliby Sonde prowadzic... a w temacie to sie zgadzam ze z trwaloscia japonskie auta wygrywaja. ... chyba, że są produkowane w Europie Miałem Corolle montowaną w Turcji i źle wspominam. A propos Toyot, czy dobrze słyszałem, że dzisiejsza RAVka produkowana jest w Rosji ? Link to post Share on other sites
Zyzol 965 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 (edited) 1 godzinę temu, GREGG napisał: Ateca a Formentor to dwa zupełnie inne modele Formentor to tak taki nowy Leon na sterydach. Nastąpiła zdecydowana poprawa względem Ateki (szczególnie we wnętrzu), która w tym momencie jest imho bezsensowną ofertą. Edited September 10, 2020 by Zyzol Link to post Share on other sites
aflinta 2801 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 39 minut temu, Blixten napisał: chyba, że są produkowane w Europie Miałem Corolle montowaną w Turcji i źle wspominam. Turcja to tak średnio w Europie leży, za wyjątkiem kawałeczka ziemi. 1 Link to post Share on other sites
Blixten 1361 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Teraz, aflinta napisał: Turcja to tak średnio w Europie leży, za wyjątkiem kawałeczka ziemi. No fakt, ale biorąc pod uwagę ilu Turków mieszka w Europie, to nie wiem czy ta Europa jeszcze jest Europą 1 Link to post Share on other sites
Axell 23 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Witam forumowiczów, moim typem za cenę xv 1,6 a nawet minimalnie taniej jest Kia Sportage awd automat 1.6 turbo ? Czy to zły pomysł ?. Zaopatrzenie w części i ilość serwisów czyli święty spokój jakby co nieporównywalne. Jestem ciekawy Waszych opinii. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
aflinta 2801 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 1 minutę temu, Axell napisał: Czy to zły pomysł ?. Jeżeli spełnia oczekiwania to co się tu zastanawiać? Link to post Share on other sites
spawalniczy 519 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 7 minut temu, aflinta napisał: Jeżeli spełnia oczekiwania to co się tu zastanawiać? Dokładnie, do tego bardzo dobre warunki gwarancji i bardzo dobry serwis. Chciałbym takiego podejścia i standardów w serwisie Subaru. Link to post Share on other sites
GREGG 1704 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 58 minut temu, Zyzol napisał: Nastąpiła zdecydowana poprawa względem Ateki (szczególnie we wnętrzu), która w tym momencie jest imho bezsensowną ofertą. Musi być poprawa, w końcu chcą z Cupry zrobić markę premium... Ateca jest dalej dobrą ofertą dla kogoś, komu wystarcza prosty kompaktowy SUV, dostępny już za połowę ceny Formentora. Nie wszyscy mają wolne 200 koła na nowe auto Link to post Share on other sites
Zyzol 965 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 @GREGG ale ja porównuję Cuprę do Cupry, a nie Seata do Cupry Kosztują tyle samo, a nawet Formentor jest ciut tańszy Link to post Share on other sites
GREGG 1704 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 42 minuty temu, Zyzol napisał: @GREGG ale ja porównuję Cuprę do Cupry, a nie Seata do Cupry Kosztują tyle samo, a nawet Formentor jest ciut tańszy OK już rozumiem Masz rację, w takim porównaniu oczywiście ateca nie ma żadnych szans Link to post Share on other sites
Axell 23 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Różne auta w różnych cenach... ciekaw jestem co najbardziej jest zbliżone do xv biorąc pod uwagę sprawność napędu ? Link to post Share on other sites
GREGG 1704 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 3 minuty temu, Axell napisał: ciekaw jestem co najbardziej jest zbliżone do xv biorąc pod uwagę sprawność napędu ? Sprawność napędu to względne pojęcie Cenowo bardzo dobrą alternatywą jest obecnie Mitsubishi ASX, dwulitrówka z CVT w dobrej wersji kosztuje koło 100k Link to post Share on other sites
aflinta 2801 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 To taka dobra cena na wyjście diamentów z EU. Link to post Share on other sites
Axell 23 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 I chyba ASX najbardziej jest zbliżony do xv... Link to post Share on other sites
Recommended Posts