Jump to content

Gwiżdżący tylny dyfer Legacy 2.5i MT 2013


Legacy2013User
 Share

Recommended Posts

Witajcie,

 

czy ktoś się spotkał z zjawiskiem gwiżdżącego tylnego dyfra? Z tym że dźwięk ten występuje tylko przy pierwszym ruszeniu - czyli zimny olej -  w przedziale prędkości między 30 a 40km/h,przy zmianie biegu z 2 na 3 - jak jadę na biegu to nie słychać.   W innych przypadkach, innych prędkościach i po chwilowym rozgrzaniu autka objaw nie występuje, a z mostu nie dochodzą żadne dźwięki w pełnym zakresie prędkości?

 

Czy to objaw jakiejś awarii czy może sygnał na zmianę oleju?? Auto ma PRZEBIEG 80 000 KM.

 

 

Edited by Legacy2013User
Link to comment
Share on other sites

13 godzin temu, limesiak napisał:

 

Dotykasz najgorszego tematu:) najlepiej przejrzyj forum lub zastosuj się do wskazówek producenta

 

Hehe pewnie masz rację, każdy ma swoją teorię w tym zakresie :)

Pytam bo instrukcja mojego auta z rynku USA mówi nie wiele, co do konkretnego oleju.

 

W każdym razie wczoraj wieczorem sprawdziłem dyfer, olej był, przejrzane przez otwory flaki nie wykazywały śladów uszkodzeń. Zalałem świeży Motul Gear 75w 90 GL5, ale świst nie ustał .

 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...