Elmo80 Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Panowie za i przeciw ... nigdy nie miałem auta z turbo i nie mam pojecia jak sie takie auto uzytkuje a podobno są jakieś rytuały przed jazdą i jej zakończeniem . o co w nich chodzi ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukson Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Po jeździe trzeba wykonać taniec wiatru aby schłodziło turbo Miłej lektury 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Nie trzeba znów tak przesadzać. W "chłodzeniu" turbo bardziej chodzi o to aby zwolniło ono do mniejszych prędkości niż o samą temperaturę. Owszem nie gasić od razu po upalaniu. Wystarczy także aby ostatnie pareset metrów przejechać jak emeryt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 (edited) Naprawdę tak łatwo dajecie się bajtować ? Post od razu po założeniu konta napisany byle jak , pewnie na końcu będzie reklama jakiegoś badziewia. Edited January 15, 2019 by Karenz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elmo80 Posted January 16, 2019 Author Share Posted January 16, 2019 Naprawdę tak łatwo dajecie się bajtować ? Post od razu po założeniu konta napisany byle jak , pewnie na końcu będzie reklama jakiegoś badziewia. Nie wszechwiedzący nie będzie reklamy.Chodzi o to, że szukam auta. Subaru przypadło mi do gustu byłem kilka oglądać i zauważyłem że 2,0 XT jest dużo tańsze niż 2,0i to po pierwsze. Po drugie jw. już wspomniałem nie miałem do czynienia z silnikiem doładowanym i szukam opinii jak jest z nimi w praktyce.Zdaje sobie sprawę, że te silniki palą więcej ale są mocniejsze.Jeśli nie masz w tym temacie nic do dodania oprócz zarzutu to scisnij p...e, i idź dalej.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Po jeździe trzeba wykonać taniec wiatru aby schłodziło turbo Miłej lektury Taki ?? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek444 Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 2 godziny temu, Elmo80 napisał: Subaru przypadło mi do gustu byłem kilka oglądać i zauważyłem że 2,0 XT jest dużo tańsze niż 2,0i to po pierwsze. Serio? W jakiej krainie XT jest tańsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elmo80 Posted January 16, 2019 Author Share Posted January 16, 2019 Serio? W jakiej krainie XT jest tańsze? Zwracam honor roczniki mi się pomieszały . Nie mniej zależy mi na trwałości silnika a nie jego mocy. Jeśli masz wiedzę czy warto wchdzic w 2,0 XT bez tańca Karltona to słucham z uwagą.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek444 Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 (edited) Jeśli zależy Ci na trwałości silnika a nie mocy to bierz wolnossaka. Jakbyś poszukał wcześniej informacji na forum, nie zakładał byś takiego tematu Poza tym: Edited January 16, 2019 by Krzysiek444 Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarutux Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 3 godziny temu, Elmo80 napisał: Nie mniej zależy mi na trwałości silnika a nie jego mocy. Jeśli masz wiedzę czy warto wchdzic w 2,0 XT bez tańca Karltona to słucham z uwagą Jak każde współczesne turbo: można i warto wchodzić, mając świadomość pewnych problemów, patrz → odpowiednie wątki na Forum. Ten samochód jedzie jak szalony, w odróżnieniu od wolnossącego. Natomiast Taniec Wiatru to opcja dla tych, którzy jeżdżą jak szaleni; przy eksploatacji w miarę normalnej nic się nie dzieje. Przecież nikt nie gasi silnika przy maksymalnych obrotach, a nawet jeśli się przez jakiś czas daje się czadu, to zawsze potem przychodzi czas na ochłonięcie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts