Gestor Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 (edited) Cześć wszystkim, Moja Subarynka natychmiastowo potrzebuje wymiany nadkoli i tu rodzi się moje pytanie: Czy nadkola z Bloba podejdą do Hawka? Nigdzie nie mogę znaleźć na internecie, a są właśnie tylko do tych starszych. Z góry dzięki za pomoc! Edited December 26, 2018 by Gestor Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 W dniu 26.12.2018 o 22:40, Gestor napisał: Cześć wszystkim, Moja Subarynka natychmiastowo potrzebuje wymiany nadkoli i tu rodzi się moje pytanie: Czy nadkola z Bloba podejdą do Hawka? Nigdzie nie mogę znaleźć na internecie, a są właśnie tylko do tych starszych. Z góry dzięki za pomoc! Wydaje mi się że powinny pasować. Ale może ktoś mądrzejszy potwierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Kiedyś rozkminialem temat i na pewno różnią się numerami części. I to nie tylko między generacjami lecz również między sedan, a kombi. Suma sumarum kupiłem oryginał w ASO. Zapłaciłem 180zl. Używki wątpliwego stanu były niewiele tańsze, a dla sprzedawców podanie numeru części wybitego na górze nadkola stanowiło jakiś wielki akt łaski i dopiero interwencja cesarza Japonii odnosiła jakiś skutek. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slonik01 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 (edited) Z sedana bloba do sedana hawka lub z kombi do kombi (sedany maja poszerzenia w błotnikach) na upartego da się założyć , jednak nadkola nie są identyczne , wnęki są takie same ale różnią się tą częścią mocowaną do zderzaka ; w innym miejscu są otwory na kołki oraz inny jest kształt powierzchni równoległej do podłoża ; Edited December 30, 2018 by slonik01 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kookazoo Posted December 31, 2018 Share Posted December 31, 2018 Bez ciecia i wiercenia nie dopasujesz. Sam mam w garazu dwa nadkola do hawka, jedno staralem sie dopasowac do bloba i w koncu kupiłem w aso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestor Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 Dzięki za pomoc. Postanowiłem zaryzykować i kupiłem w CarSporcie nadkola z bloba (zamiennik). Powiedzieli mi ze będą pasować, niestety PRAWIE pasują. Niektóre miejsca leżą idealnie, a w niektórych brakuje 1 cm żeby idealnie dopasować. Pisze to w ramach pomocy albo przestrogi gdyby ktoś planował taki zakup. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts