Blixten Posted June 19 W dniu 11.06.2019 o 14:13, Karas napisał: zakładając taki filtr tzn mokry nie zrobisz dobrze silnikowi. Temat przerabiałem ładnych parę lat temu w Civicu. Te filtry nie filtrują /filtrują bardzo słabo. Lepszy przepływ powietrza spowodowany jest większymi porami w medium filtracyjnym . Skutkuje to tym że większe cząsteczki pyłków/piachu itp itd przechodzą przez ten filtr. Jak spojrzysz pod światło na taki filtr zobaczysz ze jest jak sito - gdzieś wklejałem zdjęcie na forum . Pamiętam w civie po zdjęciu rury dolotowej była cały uświniona wewnątrz maźią brudu i oleju. Jeżeli chodzi o filtry tyko oem Pełna zgodność z moimi doświadczeniami ... ale ten dźwięk zasysania powietrza ... Dzięki temu filtrowi wszystkim Golfiarzom wydawało się, że mój Mitsubishi Colt miał dużo więcej niż 75KM.... z resztą, mi też się tak zdawało... Fajne czasy. Share this post Link to post Share on other sites
Szürkebarát Posted June 19 (edited) 2 godziny temu, Blixten napisał: Pełna zgodność z moimi doświadczeniami ... ale ten dźwięk zasysania powietrza ... Gang boxera nawet malutkiego jak w moim Szarym Mnichu powinien wystarczyć tym z silnikami rzędowymi. Jak komuś mało to mogę uchylić szybę i dźwięcznie zaciągnąć powietrze w płuca. Bez filtra . Edited June 19 by Szürkebarát Share this post Link to post Share on other sites
Vagabond Posted June 20 Bardzo ładnie świecą na subarowo ledy z ali 1 Share this post Link to post Share on other sites
Zyzol Posted June 21 (edited) Przeglądając chińskie zasoby trafiłem na: - trochę lasu we wnętrzu - trochę lawy - trochę powietrza na na buty - trochę Bentleya w bagażniku Edited June 21 by Zyzol 1 4 1 Share this post Link to post Share on other sites
aflinta Posted June 23 Ten las to bardziej jak szczotkowana miedź wygląda a Bentley może łatwiejszy do odkurzania z piasku Share this post Link to post Share on other sites
GREGG Posted June 23 4 godziny temu, aflinta napisał: a Bentley może łatwiejszy do odkurzania z piasku I do tego ten zapach ekskluzywnej skóry we wnętrzu 1 Share this post Link to post Share on other sites
Snuff Posted June 24 a takie tam z ali, 15 pln za osłonkę (-) na aku btw. kupiłem też korki na nakrętki koła....pomarańczowe , ale jednak jest to inny odcień niż moje pomarańczowe logo Subaru na kapslach. Jak ktoś jest zainteresowany, to za przysłowiowe piwo "kiedyś tam" prześlę na wskazany adres. Share this post Link to post Share on other sites
goater Posted June 29 (edited) Gdyby ktoś szukał kabla USB, na którym Android Auto zadziała i nie będzie się zawieszać i który będzie przy tym wygodny (kątowe wtyczki, tekstylny oplot) i w miarę stylistycznie dostosowany do XV (to oczywiście kwestia gustu), to po długich poszukiwaniach i paru nieudanych próbach, wreszcie znalazłem i z sukcesem przetestowałem takowy: https://pl.aliexpress.com/item/32948463928.html (sorry za tragiczną jakość zdjęcia jak ze starej sokowirówki) Edited June 29 by goater 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
MaMis Posted July 1 Coś w stylu jak zrobić z Subaru Dacia lub Renegade. 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
peteres Posted July 1 4 hours ago, MaMis said: Coś w stylu jak zrobić z Subaru Dacia lub Renegade. Gdyby ten x był jeszcze w kolorze pomarańczowym, to rozumiem, ale w czerwonym?! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Szürkebarát Posted July 1 Czy ktoś zna odpowiedź na zadane kiedyś przeze mnie pytanie - jaki jest w palecie RAL numer tego naszego, pomarańczowego? Share this post Link to post Share on other sites
aflinta Posted July 2 12 godzin temu, Szürkebarát napisał: Czy ktoś zna odpowiedź na zadane kiedyś przeze mnie pytanie - jaki jest w palecie RAL numer tego naszego, pomarańczowego? Najszybciej dowiesz się tego u jakiegoś lakiernika. Share this post Link to post Share on other sites
Szürkebarát Posted July 2 Trochę głupio pytać lakiernika o numer z palety RAL jeśli chodzi o kolor przeszycia siedzeń? Po za tym lakiery samochodowe rzadko się znajdzie w palecie RAL. Share this post Link to post Share on other sites
Karas Posted July 2 (edited) 4 godziny temu, Szürkebarát napisał: Trochę głupio pytać lakiernika o numer z palety RAL jeśli chodzi o kolor przeszycia siedzeń? Po za tym lakiery samochodowe rzadko się znajdzie w palecie RAL. wzornik z baletą barw RAL do reki i jedziesz z tematem jak głupio Ci się zapytac Edited July 2 by Karas Share this post Link to post Share on other sites
Michał Krupa Posted July 11 @aflinta Tak, ale jest siatex i jest siatex Share this post Link to post Share on other sites
OWOC Posted July 16 Proszę o pomoc koledzy. Obiecałem rodzicom, że zamówię siatkę do bagażnika. Macie w swoich "piętnastkach" takie siatki? Warto? Share this post Link to post Share on other sites
spawalniczy Posted July 16 Ja kupiłem w Norauto i jak dla mnie pod względem wymiarów i jakości jest OK. Share this post Link to post Share on other sites
Michał Krupa Posted July 16 @OWOC ja mam taką z poniższego link i w mojej ocenie nie warto http://www.sklep.subaru.pl/pl/p/Siatka-bagaznika-MY18-pionowa/878 Share this post Link to post Share on other sites
Vagabond Posted July 17 (edited) @Michał Krupa , ja natomiast mam taką siatkę i jestem bardzo zadowolony Wszystkie szpargały w jednym miejscu, polecam @OWOC Edited July 17 by Vagabond Share this post Link to post Share on other sites
OWOC Posted July 17 (edited) Godzinę temu, Vagabond napisał: @Michał Krupa , ja natomiast mam taką siatkę i jestem bardzo zadowolony Wszystkie szpargały w jednym miejscu, polecam @OWOC Superowa Gdzie kupiłeś jeśli można wiedzieć? XV cały tydzień odpoczywa w garażu bo jego właściciele polecieli na wakacje, to może udało by mi się kupić i zrobić niespodziankę Edited July 17 by OWOC 1 Share this post Link to post Share on other sites
Vagabond Posted July 17 Dzięki Wynegocjowałem przy zakupie samochodu ale w każdym salonie Subaru można zamówić i Michał wysłał Ci link gdzie można kupić. Pewnie podobne cuda mogą być na allegro lub innych stronkach z akcesoriami samochodowymi. 1 Share this post Link to post Share on other sites