Wojtek tribeca 3.6 Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Witam..mega zmartwienie .dziś zapaliła się kontrolka at oil temp cruser i ABS...auto szarpie skrzynia włącza na luz i nie chce jechać..ktoś cos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oczkoo15 Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Odczytaj błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek tribeca 3.6 Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 Zaraz ma być magik z komputerem..dwa miesiące temu pełen serwis wymiana w skrzyni oleju i w silniku...do dziś ani najmniejszego problemu...nie wiem czy to nie ma czegoś wspólnego z tym że założyłem gaz miesiąc temu...masakra..najbardziej mnie martwi że ta skrzynia tak szarpie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Podejrzewam, że zapłon wypada, czyli walnięta cewka zapłonowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek tribeca 3.6 Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 I przez to skrzynia szarpie i w końcu staje tak ja by była na jałowym?...elektryk nie dojechał z kompem więc trzeba cierpliwie czekać na to że w poniedziałek ktoś się zlituje i przyjmie autko do siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 zawsze możesz sobie wyświetlić kody błędów jakie obecnie się zapisały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek tribeca 3.6 Posted December 16, 2018 Author Share Posted December 16, 2018 P0700. C0574 takie się pojawily Link to comment Share on other sites More sharing options...
jako Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 5 godzin temu, Wojtek tribeca 3.6 napisał: P0700. C0574 takie się pojawily C0574 nie istnieje taki błąd w tribece. Może C0057 albo C0074 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazaN Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 W trybie awaryjnym skrzynia szarpie okrutnie, niezależnie od błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 9 godzin temu, Wojtek tribeca 3.6 napisał: P0700 To jest błąd ogólny, inny konkretny błąd jest zapisany w TCM. Jeśli nie wyświetliło go w ten sposób, to musisz podłączyć coś co skomunikuje się z TCM. Jak chcesz sam szukać to najtaniej skombinować sobie kabel VAG i FreeSSM. C0574 to jakis rzadki błąd, nawet nie jest opisany w manualu, ale ruskim się przydarza ;-) https://www.drive2.ru/l/474577257168372242/?page=0#comments http://subarutribeca-club.ru/viewtopic.php?f=10&t=10972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek tribeca 3.6 Posted December 16, 2018 Author Share Posted December 16, 2018 4 godziny temu, jako napisał: C0574 nie istnieje taki błąd w tribece. Może C0057 albo C0074 ? Umówiłem autko do carfitu niestety termin dopiero na po świętach..mam nadzieję że nie wyjdzie jakaś lipa z tą skrzynią bo samochodzik 2mies temu kopilem wydawało by się w idealnym stanie..a tu taka niespodzianka na dzień dobry..lutek34 bardzo dziękuję za pomoc..dam później znać co wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek tribeca 3.6 Posted January 10, 2019 Author Share Posted January 10, 2019 Autko już w domu okazało się że zerwała się półośka i niestety żona chciała za wszelką cenę dojechać do domu a tym samym popalila jakieś mechanizmy w skrzyni które opiłkami zawaliły wszystko w środku...na początku dramat ale dzięki carfit okazało się że znalazły się części z innej Tribeci i udało się wszystko poskładać w rozsądnych pieniążkach.mam nadzieję że to koniec kłopotów z nowym nabytkiem i że carfit będę odwiedzał tylko na normalne serwisowe atrakcje co parędziesiąt tysięcy km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts