togus Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Cześć, auto do 2.0 125 KM, skrzynia 754VRBAB na 2,3 biegu coś szumi w skrzyni, czy jest sens wymieniać olej, który jest już czarny przepracowany i to coś pomoże czy trzeba myśleć o nowej skrzyni ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_mi2 Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 A co łatwiej wymienić , olej czy skrzynię ? Zużyty olej zawsze warto wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togus Posted December 13, 2018 Author Share Posted December 13, 2018 Pytanie czy coś pomoże? czy nie lepiej całą skrzynie z nowym olejem Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_mi2 Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Trzeba zapytać wróżbity Macieja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 U mnie olej po 80kkm był trochę ciemniejszy od świeżego, który zalałem. Jeśli u Ciebie jest czarny to nawet nie chcę zgadywać kiedy był ostatnio wymieniany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 2 godziny temu, togus napisał: Pytanie czy coś pomoże? czy nie lepiej całą skrzynie z nowym olejem Jeżeli ten nowy olej jest tak dobry, że można go dostać tylko i wyłącznie razem ze skrzynią, to może faktycznie lepiej kupić skrzynię z olejem Link to comment Share on other sites More sharing options...
togus Posted December 13, 2018 Author Share Posted December 13, 2018 46 minut temu, Bio napisał: Jeżeli ten nowy olej jest tak dobry, że można go dostać tylko i wyłącznie razem ze skrzynią, to może faktycznie lepiej kupić skrzynię z olejem Czytaj ze zrozumieniem sens inwestycji w nowy olej do niesprawnej skrzyni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 (edited) 16 minut temu, togus napisał: Czytaj ze zrozumieniem sens inwestycji w nowy olej do niesprawnej skrzyni Aaaaaaaaaaaaa No bo widzisz, naprawiłem swoje autko i odzyskałem humor Nowy olej lepiej na 100% lać do sprawnej skrzyni biegów. Na podstawie opisu objawów, nikt Ci nie udzieli w 100% pewnej odpowiedzi. Można gdybać co jest przyczyną rzęcholenia w skrzyni. Edited December 13, 2018 by Bio Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Wymień olej i przyjrzyj się czy w starym nie ma opiłków. A swoją drogą nie zawsze olej będzie jasny, przejrzysty. Jak zmieniałem w przednim dyfrze u siebie to zalałem motula. Był grafitowy. Jakby ktoś zlewał taki olej to od razu pierwsza myśl że coś jest zmielone. A on po prostu taki jest. Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts