pumex1 Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 wlasnie jestem na etapie zamiawiania tej czesci - ale po rozmowie z Loucypherem powstal dylemat: podobniez istnieja 2 rodzaje przegubow "Kamieniowe i kulkowe". Czy ktos moze mi naswietlic bardziej ten temat i powiedziec jakie sa roznice w pomiedzy poszczegolnymi typami? Czy bez demontazu da sie okreslic jaki byl montowany w danym GT (np. wedlug VIN)? pozdr. Szymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 temat w sumie nieaktualny. Okazalo sie, ze przeguby OK, a wine za szarpanie ponosi wiskoza :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Na czym dokładnie polegało to szarpanie :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 przy manewrach na malej predkosci, przy skreconych kolach, szarpanie jakbys zaciagal reczny i szybko odpuszczal =>chodzi o sam fakt blokowania - bo ten opor jest na kolach przednich .Samochod szedl szarpiac, z wyraznie wyczuwalnym "skokowym" blokowaniem sie kol przednich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 przy manewrach na malej predkosci, przy skreconych kolach, szarpanie jakbys zaciagal reczny i szybko odpuszczal (chodzi o sam fakt blokowania - opor jest na kolach przednich).Samochod szedl skokami, z wyraznie wyczuwalnym oporem. wzbudzasz u mnie hipochondrie :roll: u mnie czuje jakby na tylnych kolach wlasnie opor taki lekki ale wyczuwalny byl przy jezdzie na wolnych obrotach :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 ja tez takie dziwne mam odczucia w legacy ale dyfer jest zaspawany Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 ja tez takie dziwne mam odczucia w legacy ale dyfer jest zaspawany moze i u mnie zaczyna sie zaspawywac samoistnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 przy manewrach na malej predkosci, przy skreconych kolach, szarpanie jakbys zaciagal reczny i szybko odpuszczal (chodzi o sam fakt blokowania - opor jest na kolach przednich).Samochod szedl skokami, z wyraznie wyczuwalnym oporem. wzbudzasz u mnie hipochondrie :roll: u mnie czuje jakby na tylnych kolach wlasnie opor taki lekki ale wyczuwalny byl przy jezdzie na wolnych obrotach :roll: szarpanie u mnie jest w kolach przednich... tylnych raczej nie skrecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts