kicor Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Witajcie, Jestem szczęśliwym posiadaczem H6'tki z 2004 roku, niedawno założyłem instalację STAG'a i zauważyłem, że kiedy jest mniej niż pół zbiornika gazu to wywala mi checka - P0400 i P0700. Kiedy uzupełnię LPG to błędy znikają same. Było tak już ze 3 razy Macie jakieś pomysły podpowiedzi co zrobić, żeby te błędy nie wyskakiwały cały czas... szczególnie, że odcinają tempomat. z góry dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz-B Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Już było kilka identycznych tematów Użyj szukajki to zapewne znajdziesz odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 8 godzin temu, kicor napisał: P0700 to błąd ogólny powiązany ze skrzynią, trzeba się podłączyć pod TCM i odczytać jakie tam siedzą błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicor Posted November 21, 2018 Author Share Posted November 21, 2018 12 hours ago, Bartosz-B said: Już było kilka identycznych tematów Użyj szukajki to zapewne znajdziesz odpowiedzi dzięki Bartosz, dzięki Lutek!!! Czy uwazacie że warto kupić czytnik/komputer żeby samemu odczytywać te błędy i je kasować jeśli nie uda się usunąć problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Kabel vag zawsze warto mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz-B Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 58 minut temu, kicor napisał: dzięki Bartosz, dzięki Lutek!!! Czy uwazacie że warto kupić czytnik/komputer żeby samemu odczytywać te błędy i je kasować jeśli nie uda się usunąć problemu? Samo kasowanie błędu to tylko czasowe rozwiązanie, trzeba znaleźć przyczynę i ją usunąć. Ale posiadanie kabla, testera etc zawsze może ułatwić życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmer Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 10 godzin temu, kicor napisał: Czy uwazacie że warto kupić czytnik/komputer żeby samemu odczytywać te błędy i je kasować jeśli nie uda się usunąć problemu? Jeśli nie usuniesz problemu, kontrolka będzie się świecić. Jeżeli błąd jest stały zaświeci się zaraz po ruszeniu lub zapięciu biegu. Jeżeli sporadyczny, to zaświeci się za jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicor Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 dzięki za podpowiedzi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibar Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Jak masz staga, to wystarczy moduł BT wpięty w staga i apka AG na telefon, błędy zczytuje, prócz tego pokazuje spalanie LPG temp. itp. Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts