Jump to content

Subaru Impreza 2.0 r 2008 nie lanos

jorgen

Recommended Posts

Chciałbym zmienić na moje już 4 subaru i myśle o imprezie 2.0 r jaka jest różnica między tymi silnikami bez turbo tylko koniemechaniczne? I czy warto

Sent from my iPhone using Tapatalk

2008 to jednak był chyba lanos. Hawk turbo 2006 - 2007. I też 2,5 litra. Wolnossąca imprezka 2006 lub 2007, Hawk, 2 litry, 160 KM jest znakomitym pojazdem. Jak kupiłem STI 08, to czwarty rok moja córa jeździ 2,0 RC 06. Bez problemów. Niektórym potrafi mulić, są dyskusje na ten temat na Forum. W byłej mojej, a obecnie córki, wystąpiło to przy ok.60.000 km przebiegu i po dokładnym umyciu przepływki w myjce ultradźwiękowej nie powróciło. Córa ma najechane jakieś 145.000 km, oleju Mobil 1 5W50 od zmiany do zmiany nie dolewa. Zmiana tradycyjnie co 10.000 km lub rok, ubywa 0,5 -07 litra.

• 2 weeks later...

Wieloma samochodami się turlałem. Hawk wolnossący 2.0 to jeden z najbardziej niezawodnych i trwałych samochodów. Tam praktycznie nic się nie psuje ! Tylko trzeba dbać. Pamiętać należy o płynie hamulcowym, płynie od wspomagania fajery, oleju w moście i skrzyni, doglądania szyberdachu itp... itd... Raz chyba za nerwowo włączyłem reduktor. Poleciała plastikowa tulejka na lince. Ręcznie wyłączony reduktor, dwie tulejki z mosiądzu wprasowane na miejsce i spokój od 100 kkm.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...