rademenez Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Witam. Mam s-turbo w manualu, który kuleje na wstecznym. Mam okazję kupić skrzynię automatyczną. Czy przełożenie automatu w miejsce manuala wymaga specjalnego druciarstwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 (edited) Przy okazji możesz wrzucić MultiJeta z Fiata Scudo i będzie git. Edited November 6, 2018 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 2 godziny temu, rademenez napisał: Witam. Mam s-turbo w manualu, który kuleje na wstecznym. Mam okazję kupić skrzynię automatyczną. Czy przełożenie automatu w miejsce manuala wymaga specjalnego druciarstwa? Najlepiej dorwij rozbitego co by wszystko mieć. Wymieniasz dyfer, wał, podporę skrzyni, dłubanie w elektryce. Masakra, worek pieniędzy za to wszystko i ktoś Ci to musi jeszcze ogarnąć. Prościej swoją skrzynie naprawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klev Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 pomijając ze automat nie daje frajdy z jazdy s-turbo.... poszukaj skrzyni na ol... albo all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademenez Posted November 7, 2018 Author Share Posted November 7, 2018 szukam od dłuższego czasu. znalazłem rozbitka dawce z automatem, miałbym wnętrze, silnik i skrzynię, ale widzę, że za dużo rzeźby z przełożeniem automatu. Szukam dalej. Może skrzynię z gt-ka włożę, inne przełożenia ale może nie aż taka różnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klev Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 https://allegro.pl/skrzynia-manualna-subaru-forester-2-0-s-turbo-i7242716289.html https://www.otomoto.pl/oferta/subaru-forester-i-2-0-t-turbo-99-skrzynia-biegow-5-ID6AG7pu.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademenez Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 Powróćmy jeszcze do tematu. Mam oznaczenie skrzyni ty755vn1ab, w drugim linku jest skrzynia ty755vn1aa. Różnią się jedną literą - co oznacza ta litera? Czy ta skrzynia będzie pasować do mojej karety? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirasek Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 1AA jest z angola, ogólnie to samo, u Ciebie też powinna być wersja z pompą oleju na dupce i rurkami, co niejako definiuje że transfer ma przełożenie 1,08:1 i zgra się z tylnym dyfrem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts