Skocz do zawartości

Czarny Piątek / Black Friday

Orear

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! Podsłyszałem w radiu, że kolejny raz w tym roku można liczyć na promocje listopadowe... Jako iż idea zza oceanu przyjmuje się u nas z roku na rok coraz lepiej to (odkąd kupiłem samo... skarbonkę, i  wrzucam do niej regularnie ciężko zarobiony piniondz. :P ) pomyślałem, że być może uda się zaoszczędzić cokolwiek na częściach/gadżetach. W związku z tym, pytanie do forum. Może znacie jakieś sklepy, najlepiej internetowe, w których można liczyć na takie rabaty czarno-piątkowe? Myślę, że przydałoby się dla spóźnialskich, którzy nie kupili opon zimowych, łańcuchów, czy nowych akumulatorów na zimę... Kolejne pytanie, czy na znanym w Polsce serwisie aukcyjnym też można liczyć na takie promocje? Sam akcją zainteresowałem się pierwszy raz w życiu i wiem, że dotyczy ona głównie sprzętu multimedialnego, bo święta... ale jednak chcę zasięgnąć informacji od szerszego grona internautów, bo jednak inne branże też chcą zarobić. 

Od razu zastrzegam, to nie ma być post reklamowy, więc nazwy sklepów, tudzież linki mają być tylko informacyjne w stosunku do promocji, bez żadnych subiektywnych epitetów rażących /wychwalających konkurencję, czy samych właścicieli danego sklepu.

W Polszy nie ma co liczyć na prawdziwy blackfriday, a tym bardziej na tym znanym serwisie aukcyjnym gdzie już zaobserwowałem podnoszenie cen w sklepach na kilka produktów którymi jestem zainteresowany od dłuższego czasu. Jedyny sensowny sklep dostępny dla nas polaków  gdzie faktycznie działa ten blackfriday to niektóre sklepy ogłaszające się na amazonie mające siedziby w USA ale pamiętaj, że nie każdy wysyła towar kupiony do Polski.

niestety u nas w Polsce wiele sieci przed blackfriday sztucznie podnosi cenę, gdzie gdy przychodzi piątek albo czarno piątkowy tydzień podają że promocja 300 zł. Faktycznie wychodzi ze kupujemy w cenie pierwotnej albo 10 15 złotych taniej. 

Jako że sam ostatnio śledziłem rynek wózków dziecięcych to taki sam manewr zauważyłem w pewnej sieci na S. Wózek przez cały okres obserwacji miał cenę 999zł, gdy przyszedł weekend z promocją jego cena wynosiła 949zł tylko że "cena przed promocją" która sklep pokazywał wynosiła 1299 zł. 

Tak więc reasumując jak już znajdziesz jakiś sklep to zobacz cenę teraz żebyś jak ruszy promocja faktycznie z niej skorzystał 

W dniu 13.11.2018 o 09:54, sebekian napisał:

Dokładnie tak, w Polsce to jest ściema z tymi wyprzedażami, bardziej jest to robienie głupka z klienta. Nawet się nie zainteresuje bo nie warto. 

Oczywiscie ze sciema...  Blackfriday jest efektem a wlasciwie byl efektem upodoban zakupowych w USA, gdzie dzien po swiecie dziekczynienia, spora czesc kraju bierze wolne i ruszaja na zakupy swiateczne... teraz jest Amazon, i poprostu nie ma takiej potrzeby.  Sa ludzie ktorzy maja ta tradycje zakupow tak gleboko zakorzeniowa ze ustawiaja sie w kolejkach o polnocy i stoja po cos co na amazonie kupia taniej i bedzie dostarczon pod drzwi za darmo...  W US, ten dzien byl wazny bo wtedy wlasnie sprzedawcy zaczeli uzyskiwac zyski ze swojej dzialalnosci... a teraz juz tak nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...