Jump to content

WRX STI 2018 - montaż czujników temperatury i ciśnienia oleju

Recommended Posts

Proszę o informacje czy w modelu WRX STI 2018 jest możliwość zamontowania dodatkowych czujników - jak w temacie?

Nie wiem dlaczego w standardzie nie ma nawet odczytu temperatury oleju :toobad: (z instrukcji wynika, że w WRX jest)

Witam,

Pamiętam, że tak samo poczułem się "zawiedziony" czytając instrukcję i stwierdzając, że w STI nie ma odczytu temperatury oleju w standardzie.

Po przeciwnej stronie - bujam też Foresterem N/A, który nie ma wskazań temperatury cieczy chłodzącej ale za to ma wskazanie temperatury oleju.

Potrafi ktoś "to" wytłumaczyć?

W aucie nie-sportowym znam temperaturę oleju a jak przesiadam się do auta sportowego to już jest to tajemnica :(

W dniu 31.10.2018 o 10:30, enzoMK napisał:

Proszę o informacje czy w modelu WRX STI 2018 jest możliwość zamontowania dodatkowych czujników - jak w temacie?

Nie wiem dlaczego w standardzie nie ma nawet odczytu temperatury oleju :toobad: (z instrukcji wynika, że w WRX jest)

Ponawiam pytanie :question:

WRX STi 18MY a WRX 18MY (dostępny np w USA) są to dwa różne samochody (nie mające ze sobą nic wspólnego, poza marką ;)). 

Ps.  WRX STi nie ma wyposażenia akcesoryjnego, jak czujnik temperatury oleju silnikowego.

• 2 months later...

Żeby nie naruszać konstrukcji auta kupuje się podstawkę pod filtr oleju dobrej jakość (Mishimoto na przykład) i żeby nie montować iluś tam wskaźników kupuj się to:https://www.defi-shop.com/products/advance_zd/summary_zd/

(Może być wersja z ali - działa).

Montaż robisz w ASO. Jeśli zrobione poprawnie nic nie powinno się dziać do momentu zakończenia gwarancji na auto. A jakby coś to... Dyrekcja i DT  naprawdę rozumie wiele rzeczy, ma ludzkie podejście do problemów ale to działa też w drugą stronę  ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...