marc120 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Witam, chciałem zapytać o chip tuning do imprezy 125 km, który można kupić na Allegro (tu jest przykładowy link: https://allegro.pl/chip-tuning-box-120-do-subaru-impreza-gd-2-0-125km-i7207392364.html), czy ktoś tego używał, czy to działa i jest bezpieczne do stosowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorius Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 6 minut temu, marc120 napisał: Witam, chciałem zapytać o chip tuning do imprezy 125 km, który można kupić na Allegro (tu jest przykładowy link: https://allegro.pl/chip-tuning-box-120-do-subaru-impreza-gd-2-0-125km-i7207392364.html), czy ktoś tego używał, czy to działa i jest bezpieczne do stosowania? Za 119 zl to balbym sie w to bawic. To pewno takie cos jak magnetyzer do paliwa. Nie znam sie na tym, ale z tego co slyszalem to chip tuning to raczej powazna sprawa, a nie zabawka za 119 zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 wymien olej, filtry i bedziesz mial gwarantowany poziom mocy, w przeciwienstwie do takich wynalazkow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukson Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Ja wolałbym już przepić te 120 zł niż wydać na to badziewie. 2 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Przecież to zwykły rezystor oszukujący ECU w ilości powietrza, przez co ECU zwiększy dawkę wtryskiwanego paliwa... taki sam kupisz w sklepie z elektroniką za 10gr... A i tak szkoda tych 10gr.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tutek Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Kolejnym modem powinien być strukturyzator płynu chłodniczego. Pamiętaj, że woda i inne płyny mają pamięć i odpowiednio reagują jak się do nich mówi, puszcza muzykę klasyczną. Mają wspomnienia i moce lecznicze. Po więcej szczegółów odsyłam do profesora Zięby. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Godzinę temu, Kukson napisał: Ja wolałbym już przepić te 120 zł niż wydać na to badziewie. Zgadzam się 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipeK Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 1 godzinę temu, M_isza napisał: wymien olej, filtry i bedziesz mial gwarantowany poziom mocy, w przeciwienstwie do takich wynalazkow niech pamięta, żeby zrobić remap po wymianie oleju :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
marc120 Posted October 25, 2018 Author Share Posted October 25, 2018 Powiem szczerze, że zapytałem o to bo przypadkiem trafilłem na ten chip na Allegro i byłem ciekawy, czy to działa, a nad ewentualnym kupnem pomyślałbym, jeżeli kilka osób na forum potwierdziłoby, że to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narrator Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 1 godzinę temu, pmlody napisał: Przecież to zwykły rezystor oszukujący ECU w ilości powietrza, przez co ECU zwiększy dawkę wtryskiwanego paliwa... taki sam kupisz w sklepie z elektroniką za 10gr... A i tak szkoda tych 10gr.... To niemożliwe. Przecież spalanie ma być niższe do 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDsuperstar Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Reklamuje Grzegorz Grzyb. Musi działać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 3 godziny temu, MDsuperstar napisał: Reklamuje Grzegorz Grzyb. Musi działać. Bez tego chipa Grzyb nie byłby tak dobry w mistrzostwach Polski i Słowacji........... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaceknie Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Miałem tzw. Powerboxa ale kosztował z hamownią 1500zł i dodał 22 KM i nie pamiętam ile nm. Także za tą cene odpuść sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 24 minuty temu, jaceknie napisał: Miałem tzw. Powerboxa ale kosztował z hamownią 1500zł i dodał 22 KM i nie pamiętam ile nm. Także za tą cene odpuść sobie Pieniądze jednym słowem w BŁOTO Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaceknie Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Gdzie tam, niewiele ,ale było czuć troche w przyspieszeniu i spalaniu mniejszym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Jak zamontujesz chip to nie zapomnij o STAGE 2: Tylko nie przesadzaj bo wypala zawory . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 (edited) A jakby taki czip wrzucił w oponę, to pokaże ciśnienie ? Edited October 26, 2018 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Teraz, Pan Dziedzic napisał: A jakby taki czip wrzucił w oponę, to pokarze ciśnienie ? Nie, ale całkiem możliwe, że cztery sztuki zamienią pojazd w latający dywan . Oczywiście kompatybilne z metalowymi wentylami tzn. kolor musi być odpowiedni . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 7 godzin temu, llkuba napisał: Nie, ale całkiem możliwe, że cztery sztuki zamienią pojazd w latający dywan . Uuu to obowiązkowo montaż parapetu z STI na klapę Docisk musi być to już nie są przelewki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 13 minut temu, Sikooo11 napisał: Uuu to obowiązkowo montaż parapetu z STI na klapę Docisk musi być to już nie są przelewki i kurnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Teraz, llkuba napisał: i kurnik Trzeba zrobić remap z miejsca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 5 minut temu, Sikooo11 napisał: Trzeba zrobić remap z miejsca ? i wymienić olej w tłumiku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fphwaldi Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Mam taki w domu. Pierwszy uszkodzony, po wymianie żadnych efektów , zamontowany był w hyundai, sprawdzony na hamowni pomiar mocy - (minus 0,6 kM ), za hamownię policzyli 100zł czyli prawie tyle co za chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambor Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Jeszcze dokup FuelShark.... będziesz miał rakietę . A jak kupisz kilka to silnik będzie paliwo produkował... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Dobra wystarczy tych żartów to jest poważne forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts