Jump to content

SLS chyba pada - prośba o ocene wizualną.

Zbyszek_

Recommended Posts

Czy mi padł tylny SLS, tył jakby mi siadł. Czy można to stwierdzić na podstawie tych fotek?

Tak wygląda przód:                                                                                                        a tak tył:

IMG_20181010_163231.thumb.jpg.550e6d42bdd3b91f3485d2940065e404.jpgIMG_20181010_163219.thumb.jpg.7fdd50ba496be79ea34a74d72c8e168c.jpg

U mnie rok temu po dużym załadowaniu tez podobnie siadł. Byłem pewien że będzie wymiana. Wyruszyłem jednak w trasę i po kilku km drogi tył się cudownie podniósł i do dzisiaj jeżdżę na tych samych  sls-ach bez żadnych problemów. Pare razy trochę się obniżały ale stosunkowo szybko wracały do normy. Czasami warto poczekać z ostateczną oceną.

Tak na marginesie czy sls-y szybciej zużywają się gdy jeździmy na pusto czy pod obciążeniem w postaci np. pełnego zbiornika? bo odnoszę wrażenie że na pusto tył bardziej podskakuje i chyba bardziej pracują amory, na szarpakach też na pusto wykazują mniej %.

3 godziny temu, gorion napisał:

Nie wiem czy jest LPG ale wiadomo że przy obciążeniu będzie to nieadekwatne.

Gdyż?

Ja wymieniłem Sls-y na KYB mimo że były jeszcze sprawne. Jak chcesz to mogę bardzo tanio odstąpić Ci SLSy. Jakby co to pisz na priv

15 godzin temu, raveout napisał:

Wyruszyłem jednak w trasę i po kilku km drogi tył się cudownie podniósł i do dzisiaj jeżdżę na tych samych  sls-ach bez żadnych problemów.

Całkiem sprawny SLS to taki który na postoju trzyma 44 cm (od osi do rantu) na postoju przy pustym aucie i po obciążeniu podnosi się po kilkuset metrach. I tu ciekawostka,  im bardziej nierówna droga robi to szybciej, może to zrobić już po kilkunastu metrach. Jeśli "dupa" siedzi na postoju i podnosi się dopiero po kilku kilometrach to najwyższy czas na wymianę :(

3 godziny temu, Zbyszek_ napisał:

Mi tył auta się nie podnosi już wcale. Nawet po paru km. To wymieniam.

Oprócz amortyzatorów powinieneś wymienić również sprężyny. Sama wymiana SLSów niewiele pomoże.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...