Jump to content

Subaru legacy IV rdzewiejąca belka pod chlodnicami(pas przedni dół)

Dzixd

Recommended Posts

Cześć

chciałem spytać użytkowników gacków czy rdzewieje wam mocno belka pod chlodnicami. Bo w moim z 2009 jest lekko zgnita. W dwóch starszych egzemplarzach z 2004 i 2005 też widziałem ten sam problem. Czy TTTM, czy może zależne jest to np. od ilości soli dawanej na drogi? Moje auto jest od nowości z okolic Krakowa i Rzeszowa.

Już kupiłem całą belke nową . Jest dwuczęściowa.

Pytam z ciekawości.

Ps. tak wiem że moja belka była spawana.9f53fa43d4567068666a01646f16f654.jpg319ecf0ea5f35bec611540f4d6043104.jpg44bfd45c14babf90a145cf279ecc701c.jpg5dc545741e4e8b27d74b6ea578d6a2ad.jpg

Wysłane z mojego mądrego telefonu

Twoja to jest jeszcze w dobrym stanie, przynajmniej śruby od osłony ci się udało odkręcić... U mnie wyszły razem z belką.

Ja też już się za to zabieram od kiedy kupiłem i zebrać się nie mogę... Ale chyba teraz jest ostatni moment przed zimą.

Mam 2008 i u mnie jest jak nowa... Może jakoś dodatkowo impregnowana przez poprzedniego właściciela. :hmm:Dziwne, że to takie zjedzone. A osłona silnika nie przykrywa tej części? Z tego co się orientuję to u mnie łączy się idealnie z atrapą zderzaka. 

U mnie tez rdzewieje, ale moze nie az tak... Kupiles nowa w ASO? Ile taka przyjemnosc? Daj znac, jak wymienisz, moze wskazowki przydadza sie w przyszlosci

T.

Na znanym portalu aukcyjnym za 300 złotych komplet plus wysyłka. :wink: do wymiany potrzebny blacharz albo spawacz bo te elementy są zgrzewane z tego co zdążyłem zbadać na aucie. Dam znać w temacie jak wymienię.

Standard w tych autach. W Blitzenie z 2006 roku, którego mój brat sprowadził z Japonii też belka była zgnita. Kupił nową w internecie i wspawał sam. Wyszło bardzo dobrze. Co ciekawe w moim B4 RSK z 2000 roku belka jest w stanie idealnym. Profilaktycznie zapryskałem ją Noxudolem.

Standard w tych autach. W Blitzenie z 2006 roku, którego mój brat sprowadził z Japonii też belka była zgnita. Kupił nową w internecie i wspawał sam. Wyszło bardzo dobrze. Co ciekawe w moim B4 RSK z 2000 roku belka jest w stanie idealnym. Profilaktycznie zapryskałem ją Noxudolem.
No też mnie to zaskoczyło bo w imprezce 1999 belka pod chlodnicą była w lepszym stanie niż w tych gackach. Może kiepsko są zakonserwowane?

• 4 years later...

Cześć, Trochę odgrzeję stary temat ale mam pytanie odnośnie pasa przedniego/belki chłodnicy.
Mam Legacy z 2006 r. i pas jest w tragicznym stanie, nie mogę nigdzie znaleźć nowego - czy Pas z wersji po lifcie będzie pasował ? 
Czy do 2.0 benzyny będzie pasował też pas od 3.0 czy są inne mocowania chłodnic ? 

14 godzin temu, Krzysiek88 napisał(a):

Mam Legacy z 2006 r. i pas jest w tragicznym stanie, nie mogę nigdzie znaleźć nowego - czy Pas z wersji po lifcie będzie pasował ? 

Tak, będzie pasować, one są takie same

14 godzin temu, Krzysiek88 napisał(a):

Czy do 2.0 benzyny będzie pasował też pas od 3.0 czy są inne mocowania chłodnic ? 

Jestem prawie że pewien że są identyczne 

• Cheers! 1

• 3 months later...

Cześć, 
Jak ktoś kolejny będzie szukał pasa (czołówki) do Legacy IV to z wersji USA nie pasuje ...

Zignorowałem dopisek w aukcji, że to wersja USA i okazuje się, że to zupełnie inna czołówka, blacharz wyrzeźbił z dwóch jedną ale okulary mają inny kształt, otwory śrub są w innych miejscach itd. itp.