Dzixd Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Cześć chciałem spytać użytkowników gacków czy rdzewieje wam mocno belka pod chlodnicami. Bo w moim z 2009 jest lekko zgnita. W dwóch starszych egzemplarzach z 2004 i 2005 też widziałem ten sam problem. Czy TTTM, czy może zależne jest to np. od ilości soli dawanej na drogi? Moje auto jest od nowości z okolic Krakowa i Rzeszowa. Już kupiłem całą belke nową . Jest dwuczęściowa. Pytam z ciekawości. Ps. tak wiem że moja belka była spawana. Wysłane z mojego mądrego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
matthew164 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Twoja to jest jeszcze w dobrym stanie, przynajmniej śruby od osłony ci się udało odkręcić... U mnie wyszły razem z belką. Ja też już się za to zabieram od kiedy kupiłem i zebrać się nie mogę... Ale chyba teraz jest ostatni moment przed zimą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Mam 2008 i u mnie jest jak nowa... Może jakoś dodatkowo impregnowana przez poprzedniego właściciela. Dziwne, że to takie zjedzone. A osłona silnika nie przykrywa tej części? Z tego co się orientuję to u mnie łączy się idealnie z atrapą zderzaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tummi Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 U mnie tez rdzewieje, ale moze nie az tak... Kupiles nowa w ASO? Ile taka przyjemnosc? Daj znac, jak wymienisz, moze wskazowki przydadza sie w przyszlosci T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted September 27, 2018 Author Share Posted September 27, 2018 U mnie tez rdzewieje, ale moze nie az tak... Kupiles nowa w ASO? Ile taka przyjemnosc? Daj znac, jak wymienisz, moze wskazowki przydadza sie w przyszlosci T. Na znanym portalu aukcyjnym za 300 złotych komplet plus wysyłka. :wink: do wymiany potrzebny blacharz albo spawacz bo te elementy są zgrzewane z tego co zdążyłem zbadać na aucie. Dam znać w temacie jak wymienię.Wysłane z mojego mądrego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
matthew164 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 U mnie to wygląda tak jak na zdjęciu. Chłodnica to się chyba tylko na wężach trzyma... Muszę to koniecznie ogarnąć.Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemyslawn Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Standard w tych autach. W Blitzenie z 2006 roku, którego mój brat sprowadził z Japonii też belka była zgnita. Kupił nową w internecie i wspawał sam. Wyszło bardzo dobrze. Co ciekawe w moim B4 RSK z 2000 roku belka jest w stanie idealnym. Profilaktycznie zapryskałem ją Noxudolem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted October 3, 2018 Author Share Posted October 3, 2018 Standard w tych autach. W Blitzenie z 2006 roku, którego mój brat sprowadził z Japonii też belka była zgnita. Kupił nową w internecie i wspawał sam. Wyszło bardzo dobrze. Co ciekawe w moim B4 RSK z 2000 roku belka jest w stanie idealnym. Profilaktycznie zapryskałem ją Noxudolem. No też mnie to zaskoczyło bo w imprezce 1999 belka pod chlodnicą była w lepszym stanie niż w tych gackach. Może kiepsko są zakonserwowane? Wysłane z mojego mądrego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek88 Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 Cześć, Trochę odgrzeję stary temat ale mam pytanie odnośnie pasa przedniego/belki chłodnicy. Mam Legacy z 2006 r. i pas jest w tragicznym stanie, nie mogę nigdzie znaleźć nowego - czy Pas z wersji po lifcie będzie pasował ? Czy do 2.0 benzyny będzie pasował też pas od 3.0 czy są inne mocowania chłodnic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oczkoo15 Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 14 godzin temu, Krzysiek88 napisał(a): Mam Legacy z 2006 r. i pas jest w tragicznym stanie, nie mogę nigdzie znaleźć nowego - czy Pas z wersji po lifcie będzie pasował ? Tak, będzie pasować, one są takie same 14 godzin temu, Krzysiek88 napisał(a): Czy do 2.0 benzyny będzie pasował też pas od 3.0 czy są inne mocowania chłodnic ? Jestem prawie że pewien że są identyczne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek88 Posted December 20, 2023 Share Posted December 20, 2023 Cześć, Jak ktoś kolejny będzie szukał pasa (czołówki) do Legacy IV to z wersji USA nie pasuje ... Zignorowałem dopisek w aukcji, że to wersja USA i okazuje się, że to zupełnie inna czołówka, blacharz wyrzeźbił z dwóch jedną ale okulary mają inny kształt, otwory śrub są w innych miejscach itd. itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts