Jump to content

Silnik nie osiąga maksymalnych obrotów

przemowrc

Recommended Posts

Hej. 

Temat z dzisiaj. 

Mój Legaś stracił dynamikę. stało się to podczas jazdy.

Mniej więcej w tym samym czasie puścił wydech. Na połączeniu przed ostatnim tłumnikiem świszcze i puszcza gazy... (tak to jest jak się kupuje tanie dziadostwo - Peśla się to nazywa i same z tym problemy) 

I teraz pytanie czy utrata dynamiki może mieć coś wspólnego z wydechem? 

Silnik zachowuje się jakby był przytkany dolot. Gaz w podłogę i dochodzi do 6 tys obrotów ale odcinki nie łapie (SOHC 137 KM)

Jutro idę szukać problemu ale może ktoś coś podpowie... ???

Nic się nie przytkalo. Taka uroda N/A ze jak to odprezysz na wydechu to nie radzi sobie z odprowadzeniem spalin i efekt znasz. Załóż dobry tłumik a moc wróci. Jak bardzo chcesz żeby się darl to glosniejszy ale tylko na tyl!

melduje ze nic nie musze

Dzięki za podpowiedzi:) 

Bałem się, że to tylko przypadek z tym wydechem a sprawa jest poważniejsza. 

Zaraz idę coś z tym tłumikiem zrobić i chyba trzeba kupić coś normalnego, bo ten od początku sprawiał problemy ze szczelnością...

EDIT:

A może ktoś z Was mi podpowie co założyć? Wywalam tego, co jest i szukam czegoś. 

Nie będzie problemu jak założę podwójny do SOHC? Chyba łatwiej taki kupić. A od diesla nie podejdzie? 

Chyba, że ktoś ma coś fajnego do sprzedania? 

Z wydechem ja bym był ostrożny z eksperymentami- odprezony za bardzo już wiesz jak się zachowuje. Podobno nawet bulgot słabo zrobiony potrafi parę koni zabrac

melduje ze nic nie musze

To też dla tego ostatecznie kupiłem serię i czekam na termin u mechanika...

Tak, to jest cholerne lenistwo z mojej strony ;) , ale tam trzeba przespawać złączkę za katalizatorem bo jakiś rzeźnik zrobił po swojemu i oryginalny wydech nie pasuje PnP   

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...