Guest kroolik Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Witam wszystkich. Czy ktos moglby mi pomoc? Chcialbym wymienic silnik w swoim samochodzie na mocniejszy. W tej chwili siedzi w nim 1.6, a chcialbym wlozyc 2.0 z turbo. Nie wiem co oprocz silnika, skrzyni, komputera jeszcze trzeba wymienic. Tak naprawde to nie wiem czy silnik 2.0 pasuje do nadwozia 1.6, no i jest roznica jednego roku. Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 oprócz silnika, powinny pasować hamulce, zawieszenie .... dużo, dużo pracy i wolnego czasu .... (i mała kupka $$$) Już kiedyś ktoś z forum robił podobny swap, .... PS. Ja też kiedyś o tym myślałem, ale policzyłem ile to będzie kosztować i postanowiłem poczekać, pojeździć tym co mam i później kupić już takie poskładane :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 oprócz tego jeszcze półosie, sprzęgło, pewnie chłodnica i inne podobne cuda na kiju. w ogóle to kiedyś słyszałem, że najlepiej do podobnego swapa rozebrać auto do gołej blachy i składać na nowo. plus potem oczywiście poprawiać ew. niedoróbki... generalnie, lepiej nie robić na siłę auta sportowego z turystycznego. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 kroolik, jeżeli Twoje wolnossące nadwozie to nie jest dwudrzwiowa impreza coupe, to sprzedaj auto i kup zaturbione, to najskuteczniejsza i najtańsza metoda zrobienia swapa Poszukaj zresztą na forum, był ten temat wałkowany kilka razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts