sebachon 118 Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Dzisiaj sobota i brak dostępu do mechanika, więc pytanie i prośba do Was. Czy jest możliwość samodzielnego nasunięcia paska klinowego? Awaria jak na zdjęciu: Link to post Share on other sites
Narrator 132 Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Jak pasek jest cały to wystarczy poluzować napinacz, poprawić pasek i naciągnąć. Luzujesz śrubę oznaczoną czerwoną strzałką a później odkręcasz tą niebieska do momentu aż pasek będzie można założyć. Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted June 23, 2018 Author Share Posted June 23, 2018 Dzięki. Spróbuję jutro. Link to post Share on other sites
marcos 4 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Trzeba znalezc i wyeliminowac przyczyne tego stanu rzeczy. Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted June 24, 2018 Author Share Posted June 24, 2018 Już rozmawiałem z mechanikiem. Możliwe że po trzech latach od wymiany znowu rozwulkaniziwało się koło pasowe i stąd zsunięcie obu pasków. Pasek A/C ma 3 lata, ten drugi 5 lat. Link to post Share on other sites
Dzixd 582 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Już rozmawiałem z mechanikiem. Możliwe że po trzech latach od wymiany znowu rozwulkaniziwało się koło pasowe i stąd zsunięcie obu pasków. Pasek A/C ma 3 lata, ten drugi 5 lat. Jak ci się koło pasowe rozwulkanizowało to raczej nie powinieneś z tym jeździć, bo może narobić szkód jak ci zejdzie z wału Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted June 24, 2018 Author Share Posted June 24, 2018 (edited) Potwierdzone. Padło koło pasowe, chociaż ósemkuje minimalnie. Dziwne, że po trzech latach od jego wymiany (45tys. Km) zdarzyła się ta sama awaria. Część OEM... Jutro zobaczę czy luz jest na tyle duży, że nie przejadę tych 7 km do mechanika i trzeba będzie zamówić lawetę... Koło pasowe tylko lekko ósemkuje, nie ma wyczuwalnego luzu. Myślicie, że mimo wszystko brać lawetę, czy jednak da radę dojechać do mechanika na jednym pasku? Nie ryzykowałem jednak i odwiozłem auto na lawecie. Przy okazji pełen okresowy przegląd. Edited June 26, 2018 by sebachon Link to post Share on other sites
Recommended Posts