koszykbb Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Mam w moim Foresterze tempomat, który nie działa. Po kliknięciu przycisku włączania tempomatu słychać cykniecie przekaźnika ale nie zapala się żadna kontrolka a manetka na kierownicy nie reaguje na nic. Ma ktoś jakiś pomysł co to może byc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 u mnie przy włączaniu nie słychać żadnego "cyknięcia" także zacząłbym od przekaźnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanas Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Mogła spaść rurka podciśnienia z manetki tempomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 u mnie przy włączaniu nie słychać żadnego "cyknięcia" także zacząłbym od przekaźnika A jaki rok masz? Przepustnica na linkę czy elektryczna? Co do linki podciśnienia - gdzie to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 2 godziny temu, koszykbb napisał: A jaki rok masz? Przepustnica na linkę czy elektryczna? elektryczna (2007 r.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 To tam jest zupełnie inna zasada działania tempomatu. Nie ma pompki, linki itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
recki Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Ustal co cyka- nic nie powinnomelduje ze nic nie musze Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 a wcześniej działał? jak włączasz auto włącza się na chwilę kontrolka na liczniku? tempomatu nie da się włączyć przy np błędzie cel spowodowanym zaworem tgv Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 29, 2018 Author Share Posted June 29, 2018 CEL mi nie świeci i nie mam żadnych błędów. Przy opalaniu nie zaświeca się żadna kontrolka związana z cruise control Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts