Jump to content

Swap na złote Brembo a osłony tarcz

Turbo

Recommended Posts

Pytanko do osób które robiły to u siebie - kompletuję sobie wszystko co potrzebne do swapa z czterotłoczka na złote Brembo, mam już niemal całe "mięsko" czyli zaciski tarcze klocki, ale przypomniało mi się o jednym szczególe - co z osłonami tarcz? Tarcze z STi są większe, więc WRXowe osłony będą za małe.

Wymienialiście je na STi'owe? Doginaliście? Wywalaliście zupełnie? Można tez szlifierą uciąć ten rant...

zostaw stare, tylko dla bezpieczenstwa odegnij troche do wewnatrz, zeby przypadkiem kiedys tarczy nie dotknela. jak tak mam i dziala:)

Podjechałem do zaprzyjaźnionego serwisu zasięgnąć języka i wychodzi na to, że przednie osłony można założyć z STi (żeby dobrze obejmowały tarcze) - i tak zrobię, jedna w ASO koło stówki kosztuje, to przy ogólnym koszcie tej operacji jest niedużo. Natomiast tył jest bardziej zintegrowany więc żeby nie przekładać połowy gratów z STi, trzeba będzie albo go przyciąć i/lub właśnie jakoś odgiąć. 

Odginamy tylne osłony i jest ok :)

To tak samo jak zmieniamy z tyłu z zacisków 1-tłoczkowych na 2-tłoczkowe z wrx też odginamy,prostujemy osłony i jazda:)

Edited by DAYCO

a po co syf z drogi, czy woda przy deszczu, ma isc na cala powierzchnie tarcz od wewnetrznej strony? przynajmniej, ja sobie tak tlumacze, po co tam sa ;)

• Upvote 1

• 2 months later...
W dniu 16.09.2018 o 04:28, Turbo napisał:

Okazuje się że to strasznie kawiorowy towar - na razie przednie mam WRXowe, czyli za małe, tylne przycięte, czyli też za małe. Jak się uda je jakoś sensownie zastąpić, to to zrobię - na razie jeżdżę na tym co jest...

A jak odczucia w hamowaniu na nowym zestawie?