Mumas Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Cześć, takie pytanie, może ktoś się spotkał z tematem. Przy przyspieszaniu Forek zaczyny popierdywać, silnik zamiast milutko mruczeć, nieco pierdzi. Trochę to przypomina jazdę na jakiejś chropowatej nawierzchni. Myślałem, że wydech, ale przygazowanie na jałowym popierdywania nie powoduje. Ktoś, coś ? pozdrawiam, Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Przy przyspieszaniu silnik inaczej trochę pracuję. Myślę że to jednak będzie wydech. Mi rezonowaly blachy osłonowe, w końcu mechanik nawiercil je, doklepal do wydechu i lekko chwycił spawem. Dopiero teraz jest ok.Wysłane z mojego M2 Mini przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
klev Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 (edited) ja też stawiam na nieszczelność wydechu, przy przyśpieszaniu na całe auto działają siły i zapewne szczelinka się "powiększa" od tych przeciążeń, a na postoju to tylko silnik drży i wydech nie przepuszcza. Najczęściej jest to na łącznikach wydechu środkowego z końcowym lub DP. Ewentualnie brzęczące osłony..... co tez równa się ---> wydech Edited June 11, 2018 by klev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mumas Posted June 11, 2018 Author Share Posted June 11, 2018 Dzięki za podpowiedzi. R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mumas Posted June 29, 2018 Author Share Posted June 29, 2018 Witam, spieszę poinformować, że przyczyną było łożysko w tylnym lewym kole pozdrawiam, R Link to comment Share on other sites More sharing options...
klev Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 heh, "silnik popierduje" było mylące Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mumas Posted June 29, 2018 Author Share Posted June 29, 2018 6 godzin temu, klev napisał: heh, "silnik popierduje" było mylące i dlatego nigdy nie wygrałem szansy na sukces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts