Login:   Hasło:   Zapamiętaj mnie  Ukryj mnie w tej sesji 
Teraz jest Pt wrz 10, 2010 10:42 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z odbiorem radia:(
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 9:32 pm 
..:: Bywalec :..

Witam. Mam nie typowy problemik moze sie ktoś z tym spotkał, chodzi mi o to moje radio chyba zgubilo gdzies antene doszedlem do tego że znalazlem w klapie bagaznika wzmacniacz antenowy clariona jak otworze wysoko klape radio dziala super jak zamkne to jest tylko szum za którymś zamknięciem radio działa poprawnie(ALE JAK WJADE W JAKĄŚ DZIURE PRZESTAJE DZIAŁAĆ) odlacze antene z tego wzmacniacza to nic nie pomaga ani nie pograsza sytuacji, czy możliwe jest ze gdzies jest kabel przetarty czy wzmacniacz sie zepsuł ogrzewanie szyby działa:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 12:55 am 

Auto: Subaru Outback MY04 EU
Wg mnie typowa elektryczna robota, gdzies gubi kontakt lub moze cos nie tak ze wzmacniaczem.

Ja tez mialem problem z radiem zaraz po kupnie auta, tzn odbieralo ale bardzo, bardzo slabo. pierwsza diagnoza wzmacniacz, w serwisie podpieli mi inny - nie pomoglo. Spedzilem pol weekednu w garazu i doszedlem co bylo nie tak, byl uszkodzony kabel w okolicach zaslonki przeciwslonecznej, naprawilem i radio drugi rok juz dziala ok. Choc co prawda pozostal problem, jak wlacze podgrzewanie szyby to znacznie gorzej zaczyna odbierac - nie moglem dojsc dlaczego :roll: .
U ciebie przyczyn moze byc wiele, skoro piszesz,ze ruszajac klapa cos sie zmienia, to ja zaczalbym od posprawdzania polaczen w kostkach przy klapie, warto sprawdzic lut kabla w szybie (trzeba zdjac oslone klapy). Jezeli wszytsko ok, to warto tez wzmacniacz sprawdzic i dalej kabel idac w strone radia

Tytuł:
PostNapisane: So lut 06, 2010 3:09 pm 
..:: Platinium Forumus ::..

Pomuki: 13
Auto: mam, no i co
Czeka Cię niestety robota kabelek po kabelku, centymetr po centymetrze.... :sad: albo pożycz lub kup normalną antenę w sklepie ,,tuningowym", podłącz, to na pewno przekonasz się czy wina leży po stronie anteny a nie radia, jak nie masz oporów natury estetycznej, wywierć dziurę w dachu czy błotniku, zamontuj ją sobie i masz raz na jutro pozamiatany temat kapryśnej anteny i jej wzmacniacza... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 12, 2010 6:11 pm 

emotorsport napisał(a):
Czeka Cię niestety robota kabelek po kabelku, centymetr po centymetrze.... :sad: albo pożycz lub kup normalną antenę w sklepie ,,tuningowym", podłącz, to na pewno przekonasz się czy wina leży po stronie anteny a nie radia, jak nie masz oporów natury estetycznej, wywierć dziurę w dachu czy błotniku, zamontuj ją sobie i masz raz na jutro pozamiatany temat kapryśnej anteny i jej wzmacniacza... :lol:

Co najciekawsze rozebrałem bagaznik.:) Mam ten wzmacniacz w reku i radio dziala jak trzeba dotkne klapy bagaznika i działanie znika chyba gdzies mi ucieka masa czy to mozliwe. Najgorsze ze nikt w okolicy nie ma takiego wzmacniacza.:(

Tytuł:
PostNapisane: So lut 13, 2010 4:36 pm 
..:: Platinium Forumus ::..

Pomuki: 13
Auto: mam, no i co
Podjedź do jakiegoś ,,tunera" od soundsystemów, mają sposoby na znalezienie usterki :smile: parę minut i będzie wiedział, jak na codzień motuje radia i anteny na pewno coś poradzi, a takie zaoczne porady wygladają trochę jak wróżenie z fusów.... :smile:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]